Een gezonde en koolhydraatarme avondmaaltijd van courgette slierten, een zalige romige saus van avocado en roomkaas en garnalen.
Ingrediënten (2 personen):
- 8 romatomaatjes
- 2 courgettes
- 350 gr garnalen (gepeld)
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels roomkaas (light)
- Handje rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Scheutje citroensap
- Scheut balsamico azijn
- Peper en zout
Gemiddelde prijs: € 12,50
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 8 romatomaatjes in een ovenschaal. Schenk hier een beetje balsamico azijn overheen en wat peper en zout. Zet het 20 minuutjes in de oven tot ze geroosterd zijn.
Stap 2: Snij de courgettes in plakken met een kaasschaaf en snij ze vervolgens in reepjes.
Stap 3: Prak de avocado en meng dit met de roomkaas, knoflook en citroensap tot een smeuïge saus.
Stap 4: Bak de garnalen 5 minuten gaar in een pan en voeg hier de saus, courgetteslieren en peper en saus aan toe. Zet het een paar minuten op een laag vuurtje.
Stap 5: Rooster ondertussen de pijnboompitjes bruin in een pan.
Stap 6: Serveer de courgetti met de geroosterde tomaten en strooi de pijnboompitten eroverheen.