fbpx
Smoothies & Drankjes

3x Gemberthee Recepten

hoe maak je gemberthee

Ik heb verse gemberthee denk ik al 10.000x gemaakt en nog steeds vind ik het lekker. Verse gemberthee maken is erg simpel en heeft veel gezondheidsvoordelen die ik in deze blog allemaal uitleg. Rond de herfst begin ik altijd weer aan thee met gember te denken. Wanneer er weer meer mensen ziek zijn of niet helemaal lekker, het kouder wordt of je last hebt van je buik. Verse gemberthee is gezond en staat bekend om zijn vele voordelen en geneeskracht. En misschien dat je denkt: Gember in thee, is dat niet heel erg bitter? Nee helemaal niet. Het is nog lekker ook en vooral als je het combineert met honing, citroen, sinaasappel, limoen of kruiden. Onderstaand heb ik drie gemberthee recepten voor jou, zodat je er lekker van kunt genieten.

Je kan gemberthee natuurlijk gedroogd in een zakje kopen, maar er is niets lekkerder dan je eigen verse gemberthee maken. Ook is het veel goedkoper en je kan er ook meer kopjes van zetten. Ik ben ervan overtuigd dat verse gember altijd gezonder is dan uit een zakje.

Waar is gember goed voor?

Gemberthee is erg gezond en heeft vele voordelen:

 1. Gember en hoge bloeddruk
  Gemberthee is dรฉ ideale thee bij een verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterol. Slik je al bloedverdunners dan moet je voorzichtig zijn met gember, omdat gember een bloedverdunnend effect kan geven. Kijk hierbij goed hoe hoog de concentratie gember is.
 2. Gember en zwanger
  Gemberthee helpt tegen misselijkheid en is ideaal als je zwanger bent. 70% van de vrouwen de zwanger zijn hebben last van misselijkheid en dan voornamelijk in de eerste maanden van de zwangerschap. Gember staat bekend om zijn heilzame werking tegen misselijkheid en is het perfecte middel.
 3. Gember en brandend maagzuur
  Veel zwangere vrouwen maar ook veel andere mensen hebben last van brandend maagzuur. Gember wordt al jaren gebruikt als remedie. Dus zet een lekker kopje verse gemberthee om je maagzuur te verminderen.
 4. Gember en gezonde huid
  Gember bevat veel antioxidanten en helpt je huid om mooi elastisch te blijven. Dit komt doordat de doorbloeding wordt bevordert en dit zorgt voor een gezonde huid die er jonger uitziet.
 5. Gember en ontsmettende en ontstekingsremmende werking
  Wil je graag je glanzende en gezonde huid? Gember kan hierbij helpen. Of heb je veel last van puistjes? Gember kan een uitkomst zijn door zijn ontsmettende en ontstekingsremmende werking.
 6. Gember en weerstand
  Gember is niet alleen zalig, maar verbeterd ook je immuunsysteem. Vaak gaan mensen pas gemberthee drinken als ze ziek zijn, maar je moet juist gemberthee drinken om weerstand op te bouwen en niet ziek te worden. De stof capsaรฏcine zorgt voor de verbeterde weerstand.
 7. Gember en spijsvertering
  Gember kalmeert je maag als je last hebt van krampen of wanneer je buik van slag is. Het verbetert de samentrekkingen van de darmen voor een snellere spijsvertering.
 8. Gember en spierpijn
  Ook hier komt de ontstekingsremmende werking weer terug. Gember vermindert de spierpijn, maar ook de zwellingen en stijfheid. Het onderzoek van de State University in Milledgeville heeft aangetoond dat spierpijn met 25% afneemt bij sporters na het innemen van een gembersupplement.
 9. Gember vermindert stress
  Gember heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Het schijnt je stemming te verbeteren. Last van spanningen? Neem dan even een korte pauze met een lekkere gemberthee.
 10. Gember en een frisse adem
  Een slechte adem bestrijd je met gemberthee en het zorgt voor een gezonde mondhygiรซne. Hoe dan? Het reinigt je gehemelte, waardoor je mond fris en reukvrij wordt.
 11. Gember en afvallen
  Gemberthee kan helpen bij het afvallen. Dit staat ook weer in lijn met de verbeterde spijsvertering. Ook helpt gember bij het verbranden van vet en het verhoogd je metabolisme.

Hoe maak je gemberthee?

Gemberthee maken is erg makkelijk. Je raspt het velletje van de verse gember af met een mesje, snijd de gember in een aantal plakjes of een stukje zo groot als het topje van je duim en voeg het toe aan een theeglas met kokend water. Je kan er nog extra smaken aan toe voegen zoals onderstaand gemberthee recept.

1. Gemberthee met limoen en sinaasappel.

Een lekkere fris zoete thee.

Ingrediรซnten:

 • 2 schijfjes limoen
 • 1 kop kokend water
 • Stuk gember ter grootte van een duimtopje
 • 1 schijfje sinaasappel

2. Gemberthee met sinaasappel en koek- en speculaaskruiden.

Een kruidige, warme en zoete gemberthee.

Ingrediรซnten:

 • 2 schijfjes sinaasappel
 • 1 kop kokend water
 • Stuk gember ter grootte van een duimtopje
 • 0,5 tl koek- en speculaaskruiden

3. Gemberthee met kurkuma en limoen.

Deze kurkuma gember thee is lekker kruidig en fris.

Ingrediรซnten:

 • 1 schijfje limoen
 • 1 kop kokend water
 • Stuk gember ter grootte van een duimtopje
 • Snuf zwarte peper
 • Snuf kurkuma

You Might Also Like