Een simpel maar zalig spaghettigerecht dat binnen een half uur klaar is. Een echte herfst bolognese door de bleekselderij en cherrytomaatjes.
Herfst bolognese
Print RecipeIngredients
- 1 grote winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 150 g spekreepjes
- 0,5 tl gedroogde tijm
- 125 g spaghetti
- 50 ml water
- 0,5 tablet kippenbouillon
Instructions
Schil de winterpeen en was de bleekselderij en snij ze in kleine blokjes.
Snipper de ui, halveer de tomaatjes en snijd de knoflook in hele fijne stukjes.
Pak een hoge beker of kom en pureer de helft van de tomaten en de knoflook tot een saus.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spekreepjes tot ze krokant zijn en schep ze even op een bordje met een keukenpapier eronder zodat ze kunnen uitlekken.
Laat het bakvet in de pan en bak de winterpeen, bleekselderij, ui en tijm op middelhoog vuur tot de winterpeen bijna zacht is geworden.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
Voeg de tomatensaus, het water en het halve tablet kippenbouillon toe aan het winterpeen-bleekselderijmengsel. Laat dit mengsel een minuut op laag vuur koken.
Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus samen met de spekreepjes en de rest van de tomaten. Rasp er wat kaas overheen en eetsmakelijk!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 4,50