Heerlijke verse en zelfgemaakte pizza calzone. Een pizza calzone is een dubbel gevouwen pizza, die je kan vullen met wat jij lekker vindt.
Pizza calzone met artisjokharten en yorkham
Print RecipeIngredients
- 3 el olijfolie
- 7 g gist
- 0,5 tl zout
- 1 tl suiker
- 150 ml lauwwarm water
- 300 g bloem
- 2 tenen knoflook
- 8 g tijm
- 250 g kastanjechampignons
- 400 g artisjokharten
- 150 g yorkham
- 250 g tomaten
- 440 g mozzarella (2 bollen)
Instructions
Voeg de bloem, suiker, gist, zout, water en olijfolie toe aan een grote kom. Kneed het deeg vervolgens 8 minuten lang tot het een soepel en droog deeg is geworden. Als het nog erg nat is moet je er wat meer bloem aan toevoegen.
Vet de binnenkant van een andere grote kom in met olijfolie, leg het deeg erin en laat het afgedekt met een vochtige theedoek 90 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plek.
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Snijd de knoflook fijn, maak de champignons schoon en snijd in kwarten, laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten, snijd de yorkham in reepjes en snijd de tomaten in kleine stukken.
Verhit nog wat olijfolie in een koekenpan en fruit de tijm en de knoflook 1 minuut.
Voeg de champignons, artisjokharten, ham en tomaten toe en bak het 5 minuten.
Duw het deeg plat en snijd doormidden. Bestuif een deegroller met bloem en rol het deeg uit tot twee dunne ronde lappen op een bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel het ham en groentemengsel over de helft van elke pizza en laat één centimeter vrij aan de rand.
Beleg het mengsel met plakjes mozzarella en vouw de pizza dubbel. Druk de randen aan en vouw naar binnen.
Bak de pizza midden in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de pizza goudbruin is geworden.
Notes
Gemiddelde prijs: € 6,75