Het Italiaanse nagerecht panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Room, suiker, melk, en gelatine zijn de basis van het gerecht. Vanille en de bosvruchten geven de extra lekkere smaak.
Panna cotta met bosvruchten
Print RecipeIngredients
- 150 ml melk
- 150 ml slagroom
- 50 g bruine basterdsuiker
- 0,5 vanillestokje
- 2 blaadjes gelatine
- 60 g poedersuiker
- 250 g diepvries bosvruchten
Instructions
Verwarm de slagroom, de melk, de basterdsuiker en de vanille in een steelpan. Laat het op zacht vuur tegen de kook aan staan tot de vanille is opgelost. Roer regelmatig.
Week de gelatine voor 2 minuten in koud water en los het vervolgens op in het mengsel van de slagroom en melk.
Vul de glazen voor tweederde met het mengsel en zet het 2 uur in de koelkast.
Los de poedersuiker op in een pan met twee eetlepels water en voeg de bosvruchten toe.
Laat het 2 minuten tot een compote inkoken en laat het vervolgens afkoelen.
Schep als alles is afgekoeld de bosvruchten compote op de panna cotta.
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 4,80