Nagerechten

Tiramisu Recept met Mascarpone en Amaretto

Tiramisu Recept met Mascarpone en Amaretto

Het is tijd voor het lekkerste Italiaanse toetje: de echte traditionele tiramisu. Hierbij deel ik het beste tiramisu recept met mascarpone en amaretto. Een echt basisrecept die je zeker vaker gaat maken.

Als wij op vakantie zijn in Italië genieten we altijd zo erg van het zalige eten. Verse pasta’s, risotto’s, pizza en natuurlijk tiramisu. We eten het allemaal als we in Italië zijn. Echter staat tiramisu thuis ook regelmatig op tafel als we dineren met vrienden of familie.

Tiramisu is ontstaan in de regio Veneto in Italië en om precies te zijn in Treviso. In Trevisio bevond zich een restaurant genaamd “Le Beccherie” die dit nagerecht een Venetiaanse naam gaf, namelijk: tirame su. Dit betekent ’pep me op of trek me omhoog’. Ook wel, maak me blij. En dat doet dit toetje zeker.

Zelf tiramisu maken

Dit klassieke tiramisu recept is zoals het hoort met rauwe eieren, amaretto en koffie. Tiramisu is een fluweelzacht en romig dessert van laagjes in koffie en amaretto gedrenkte lange vingers en luchtige mascarpone met chocoladepoeder erop. In dit basisrecept gebruik ik mascarpone en is zonder slagroom, maar sommige mensen gebruiken alleen slagroom. Net wat je zelf lekker vindt.

Het succes van dit dessert heeft zeker te maken met het feit dat dit een makkelijk dessert is en natuurlijk de super lekkere smaak. Dit dessert is met rauwe eieren en amaretto en mag je als zwangere vrouw niet eten. Je kan dan de rauwe eieren vervangen door vocht uit een blikje kikkererwten à 300 gram (12 eetlepels). De amaretto kan je makkelijk vervangen door bijvoorbeeld een koffiesiroop met bijvoorbeeld hazelnootsmaak.

Ik heb eerder tiramisu gemaakt maar de hoeveelheden van de ingrediënten waren niet juist. Het ligt er natuurlijk aan of je het gaat maken voor 8 personen of voor 4 personen. Dit recept is gemaakt voor 8 personen. Dit is een snelle tiramisu. Je bent slechts 20 minuten aan bereiding kwijt. Het nagerecht moet echter 3 uur in de koelkast staan voordat je het kan serveren en eten.

Er staan veel verschillende tiramisu recepten online. Je kan namelijk de koffie, amaretto en chocoladepoeder vervangen door andere smaken die jij lekker vindt. Er komen binnenkort meer variaties online, zodat je lekker kan afwisselen.

Geniet van dit verslavend lekkere nagerecht!

Tiramisu Recept met Mascarpone en Amaretto

Print Recipe
Serves: 8 personen Cooking Time: 20 minuten bereiden & 3 uur in de koelkast

Ingredients

  • 4 verse eieren
  • 75 gr witte suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr lange vingers
  • 1 kopje met een afgekoelde dubbele espresso
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Scheutje amaretto
  • Een snuf zout

Instructions

1

Zet een dubbele espresso, voeg een scheutje amaretto toe en laat het afkoelen.

2

Splits de eieren in twee vetvrije kommen waarin je kan mixen met een keukenmixer.

3

Voeg een snuf zout toe aan het eiwit en klop het geheel met een keukenmixer tot het eiwit stijf is geworden en niet meer uit de kom kan lopen.

4

Voeg de witte suiker toe aan de kom met de eierdooier (het gele deel) en klop het geheel met een keukenmixer tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en roer het geheel met een garde tot een glad mengsel.

5

Voeg nu ook het eiwit door het romige mengsel met mascarpone en roer het geheel rustig met een lepel tot een glad mengsel.

6

Bedek een schaal of kleine ovenschaal met een laag van de lange vingers met de suikerlaag naar boven. Schenk de helft van de koffie over de lange vingers.

7

Verdeel nu de helft van het eimengsel eroverheen. Bedek het eimengsel vervolgens weer met lange vingers en schenk hier vervolgens weer de andere helft van de koffie eroverheen. Verdeel tot slot de andere helft van het eimengsel over de lange vingers.

8

Pak een zeefje en besprenkel lekker wat cacao over de tiramisu. Dek de schaal af met plasticfolie en zet het 3 uur in de koelkast. Daarna kan je het serveren, eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply