Nagerechten

Tiramisu Recept met Mascarpone en Amaretto

Tiramisu Recept met Mascarpone en Amaretto

Tiramisu Recept met Mascarpone en Amaretto

Print Recipe
Serves: 8 personen Cooking Time: 20 minuten bereiden & 3 uur in de koelkast

Ingredients

  • 4 verse eieren
  • 75 gr witte suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr lange vingers
  • 1 kopje met een afgekoelde dubbele espresso
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Scheutje amaretto
  • Een snuf zout

Instructions

1

Zet een dubbele espresso, voeg een scheutje amaretto toe en laat het afkoelen.

2

Splits de eieren in twee vetvrije kommen waarin je kan mixen met een keukenmixer.

3

Voeg een snuf zout toe aan het eiwit en klop het geheel met een keukenmixer tot het eiwit stijf is geworden en niet meer uit de kom kan lopen.

4

Voeg de witte suiker toe aan de kom met de eierdooier (het gele deel) en klop het geheel met een keukenmixer tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en roer het geheel met een garde tot een glad mengsel.

5

Voeg nu ook het eiwit door het romige mengsel met mascarpone en roer het geheel rustig met een lepel tot een glad mengsel.

6

Bedek een schaal of kleine ovenschaal met een laag van de lange vingers met de suikerlaag naar boven. Schenk de helft van de koffie over de lange vingers.

7

Verdeel nu de helft van het eimengsel eroverheen. Bedek het eimengsel vervolgens weer met lange vingers en schenk hier vervolgens weer de andere helft van de koffie eroverheen. Verdeel tot slot de andere helft van het eimengsel over de lange vingers.

8

Pak een zeefje en besprenkel lekker wat cacao over de tiramisu. Dek de schaal af met plasticfolie en zet het 3 uur in de koelkast. Daarna kan je het serveren, eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply