Hoofdgerechten/ Rijst/ Salades

Oosterse Rijstsalade met Garnalen, Paprika & Mango

Oosterse rijstsalade met garnalen, paprika en mango

De lente is al begonnen en de zomer komt er bijna weer aan en dat betekent: zalige frisse rijstsalades! Een rijstsalade staat in deze periode dan ook regelmatig bij ons op tafel. Dit kan lekker als lunch, maar ook gewoon als gerecht tijdens een barbecue.

Ingrediรซnten (2 personen):

  • 200 gram basmatirijst
  • 200 gram roze garnalen
  • 1 mango
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie

Gemiddelde prijs: โ‚ฌ 8,25
Bereidingstijd: 30 min

Stap 1: Kook de rijst, giet de rijst af en schep het in een grote schaal.

Stap 2: Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit af en snij het vervolgens in kleine stukjes.

Stap 3: Snij ook de paprika, knoflook en rode ui in kleine stukjes. Bak de paprika en de rode ui even in een pan met wokolie. Voeg vervolgens de mango, knoflook, rode ui en paprika toe aan de rijst.

Stap 4: Bak de roze garnalen in wokolie tot ze gaar zijn en voeg ze ook bij de rijstsalade.

Stap 5: Rooster in een droge pan de kokos tot het een lichtbruine kleur krijgt en voeg het toe aan de rijst.

Stap 6: Rasp de helft van de limoen en pers de limoen uit. Voeg vervolgens het sap en de rasp toe aan de rijst.

Stap 7: Om nog meer smaak te geven aan de rijstsalade, voeg een eetlepel sojasaus of ketjap toe en strooi wat peper over de salade.

pasta pesto

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply