Hoofdgerechten/ Soepen

Het Klassieke Uiensoep Recept

Uiensoep

Uiensoep is een zalige soep als je het goed klaar maakt met de juiste ingrediënten. En dan bedoel ik de beste oude kaas of gruyère, een scheutje goede droge witte wijn en kruiden.

Ingrediënten (2 personen):

  • 40 g boter
  • 3 grote uien, in dunne ringen
  • 1/2 eetlepel tijm
  • Snufje laurier kruiden
  • Snufje zout
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1 runderbouillon
  • 2 stokbroden
  • 1 liter water
  • Eventueel kruidenboter

Gemiddelde prijs: € 6,00
Bereidingstijd: 60 min

Stap 1: Snij drie uien in uiringen.

Stap 2: Smelt de boter in een soeppan. Doe de uiringen, tijm, laurier en zout erbij. Verhit 30 minuten op een laag vuur tot de uiringen glazig zijn en heel zacht, maar niet verkleurd.

Stap 3: Roer de bloem erdoor en voeg langzaam de wijn, water en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen. Voeg indien nodig nog wat zout toe.

Stap 4: Leg 6 sneetjes stokbrood op een bakplaat in de oven en bestrooi ze met gruyère of oude kaas en laat de kaas smelten. Schep de soep in de soepkommen en leg op elke kom 3 sneetjes brood met de gesmolten kaas. Bestrooi vervolgens nogmaals de kommen met kaas en zet de kommen op de bakplaat tot de kaas is gesmolten. Serveer de soep meteen met eventueel de rest van het stokbrood en kruidenboter.

pasta pesto

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply