Bakrecepten

Maïsbrood Recept met Zaden en Pittenmix

maïsbrood recept met zaden en pittenmix

Als je dit recept wilt gaan maken heb je een broodbakblik nodig van ongeveer 19 x 12 x 9 cm. Het broodbakblik van Jamie Oliver heb ik gebruikt. Zie hieronder een aantal broodbakblikken die geschikt zijn:

Maïsbrood Recept met Zaden en Pittenmix

Print Recipe
Serves: 10 sneetjes

Ingredients

  • 150 gr maiskorrels
  • 50 gr maismeel
  • 175 gr tarwebloem
  • 7 gr gist
  • Hele grote snuf zout
  • 1 ei
  • 100 ml water
  • 40 gr roomboter
  • 10 gr lichte basterdsuiker
  • 20 gr zaden en pitten mix
  • Een broodbakblik van ongeveer 19 x 12 x 9 cm

Instructions

1

Pak een schoteltje en klutst hierin het ei los.

2

Pak twee velletjes keukenrolpapier, laat de maiskorrels uitlekken, leg vervolgens de maiskorrels op het keukenrolpapier en bedek dit weer met twee velletjes keukenrolpapier.

3

Meng de helft van het ei, het maismeel, tarwebloem, gist, zout, water, roomboter, basterdsuiker en de zaden en pitten mix met je handen tot een soepel deeg in een grote kom.

4

Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Rek het deeg iets uit en leg er wat maiskorrels op. Kneed het deeg net zo lang tot alle maïskorrels zijn opgenomen. Voeg weer maïskorrel toe en herhaal het kneden. Als het deeg erg plakkerig wordt tijdens het kleden kan je extra bloem toevoegen (hierdoor wordt het brood wel droger van dus niet teveel!). Maak uiteindelijk een bal van het deeg.

5

Pak een grote kom, bestuif de kom met bloem en laat het deeg 45 minuten rijzen.

6

Haal het deeg na het rijzen uit de kom en kneed het deeg opnieuw voor 3 minuten.

7

Maak een rechthoek van het deeg zodat het precies in de bakvorm past. Vet de broodbakvorm in en bestuif het vervolgens met maïsmeel. Leg het deeg in de broodbakvorm met de naad naar beneden.

8

Bestrijk het deeg met de andere helft van het ei en strooi de zaden en pitten mix eroverheen. Druk de zaadjes iets aan.

9

Leg een theedoek over de bakvorm en laat het nogmaals 45 minuten rijzen.

10

Zet het maïsbrood in een voorverwarmde oven op 220 graden. Als je het maïsbrood erin hebt gezet, zet je de temperatuur terug op 190 graden. Bak het maïsbrood in 25 minuten gaar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply