fbpx
Ontbijt

Havermout met Gekarameliseerde Appel en Pecannoten

Havermout met Gekarameliseerde Appel en Pecannoten

Zin in een super lekker ontbijt en ook nog eens gezond? Probeer dan een keer deze havermout met gekarameliseerde appel en pecannoten. Je wordt spontaan gelukkig als je dit elke ochtend eet. Ook is dit ontbijtje erg voedzaam en zorgt ervoor dat je goed verzadigd bent voor de rest van de ochtend. Havermout is voor mij hรฉt ideale ontbijt om je dag mee te starten. Ik merk wel dat ik voornamelijk in de herfst en in de winter warme havermout eet als ontbijt en in de lente en zomer vaak yoghurt met granola of fruit. Ik vind het altijd erg lekker als er nog iets van een bite in mijn ontbijt zit. Ik voeg dan altijd nog noten, zaden of granola toe.

Maar hoe moet je havermout koken? Eigenlijk is het heel makkelijk, maar toch kan het natuurlijk mislukken. Ik doe altijd 1 kopje melk en een half kopje havermout. Die verhouding is altijd goed. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten even pruttelen, terwijl je af en toe erdoorheen roert. Ik kook de havermout altijd in een steelpan, echter kan je de havermout ook opwarmen in de magnetron. Je zet het bakje havermout met dezelfde hoeveelheden in de magnetron. Vervolgens verwarm je de havermout 2 minuten, je roert er vervolgens even goed doorheen en dan zet je de magnetron nogmaals een minuut aan.

Is havermout gezond?

Ja! Heel erg gezond. We zouden echt vaker onze dag met havermout moeten starten om de volgende redenen:

 1. Je krijgt er energie van. Havermout is een gezonde bron van koolhydraten en gaat schommelingen in je bloedsuikerspiegel tegen.
 2. Havermout bevat erg veel vezels die zorgen voor een goede stoelgang en een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je minder snel trek in ongezond eten.
 3. De vetten in havermout voorkomen dat je zin krijgt in suiker en de eiwitten helpen bij het herstel en de opbouw van spierweefsel. Verder zitten er veel vitaminen en mineralen in, zoals vitamine B1, fosfor en magnesium.

Deze havermout met appel, kaneel, pecannoten en ananas is een echt gezond power-ontbijtje en staat in de ochtend binnen 20 minuten op tafel. Misschien niet handig als je haast hebt, maar het is het zeker waard om hier even de tijd voor te nemen.

De appel, pecannoten, maar ook ananasstukjes zijn gekarameliseerd. Probeer het ook eens met andere soorten fruit, zoals perzik, banaan en aardbeien. Dat zal zeker je ontbijt nog spannender maken.

Havermout met Gekarameliseerde Appel en Pecannoten

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

 • 1 kopje halfvolle melk
 • ยฝ kopje havermout
 • 1 tl kaneel
 • 1 pink lady appel
 • 100 gr diepvries ananasstukjes
 • snufje nootmuskaat
 • 2 el bruine suiker
 • 10 peccannoten
 • 25 gr roomboter

Instructions

1

Snijd de appel in blokjes.

2

Verwarm 1 kopje halfvolle melk, een half kopje havermout en de kaneel in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Blijf af en toe roeren. Blijf het geheel koken totdat de melk helemaal is opgenomen door de havermout en er een stevige massa is ontstaan.

3

Als de havermout aan het koken is pak je een koekenpan en voeg je de roomboter toe.

4

Laat de roomboter smelten en voeg dan de appel, ananasstukjes en bruine suiker toe.

5

Als de suiker is gekarameliseerd voeg je de pecannoten toe en meng het geheel goed door elkaar.

6

Pak een kom, voeg de havermout toe en maak het af met de gekarameliseerde appel, ananas en pecannoten. Geniet van je zalige ontbijt!

You Might Also Like