Cannelloni. Een traditioneel gerecht uit de Italiaanse keuken. Goed op smaak gemaakt met de ricotta, Parmezaanse kaas, spinazie en citroen.
Cannelloni met ricotta en spinazie
Print RecipeIngredients
- 3 el olijfolie
- 12 g basilicum
- 2 teentjes knoflook
- Snufje chilli
- 750 g passata
- 250 g ricotta
- 12 cannellonipijpjes
- 150 g parmezaanse kaas
- 0,5 citroen
- Ei-geel
- 300 g diepvries spinazie
- Snufje peper
- Snufje zout
Instructions
Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin 10 g basilicum, de grof gesneden knoflook en de chilli op middelhoog vuur.
Voeg de passata toe. Goed doormengen en dan mag het vuur lager.
Pak een kom en schep hier de ricotta in, 100 g Parmezaanse kaas, ei-geel, zwarte peper, zout en rasp de huid van een halve citroen.
Zorg ervoor dat de spinazie is ontdooid.
Voeg de spinazie bij het ricotta mengsel en doe het gehele mengsel in een spuitzakje. Dit kan je maken door middel van bakpapier een puntzakje te maken of als je al een puntzak hebt kan je die gebruiken.
Schep een mooi dun laagje van de saus in een ovenschaal.
Pak de cannelloni erbij en vul ze met het ricottamengsel. Leg ze op de laag saus.
Schep er nogmaals een laag saus overheen en wat parmezaanse kaas. 30 minuten in de oven en maak het daarna af met losse blaadjes basilicum. Eetsmakelijk!
Notes
Gemiddelde prijs: โฌ 9,25