Romige Pasta met Garnalen, Spinazie en Boursin
Print RecipeIngredients
- 2 tenen knoflook
- 250 gr cherrytomaten
- 30 gr ongezouten roomboter
- 2 tl dille
- 300 gr diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen (ontdooid)
- 1 citroen
- 80 gr Boursin
- 250 gr spinazie ร la crรจme
- 12 tagliatelle nestjes
Instructions
Was de cherrytomaten en de citroen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de knoflook fijn.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal met een scherp mes.
Pak een klein bordje en bakje en rasp de hele schil van de citroen op het bordje. Snijd de citroen vervolgens doormidden en pers het sap uit in het bakje. Snijd de rest van de citroen in partjes.
Verhit de roomboter in een hapjespan en bak de knoflook en de dille 2 minuten een beetje aan.
Voeg de garnalen toe en bak het 1 minuut mee. Voeg daarna de Boursin toe en het citroenrasp en meng het geheel goed door elkaar met een spatel.
Voeg nu de spinazie en cherrytomaten toe en laat het op een middelhoog vuur helemaal ontdooien.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar terwijl de spinazie aan het ontdooien is in de pan. Pak een koffiekopje en vul het kopje met kookvocht. Giet de tagliatelle af en meng de pasta door de saus. Voeg ook wat van het kookvocht toe aan de pan en breng de saus nog op smaak met 1 eetlepel van het citroensap.
Verdeel de romige pasta over de borden en garneer de pasta met de partjes citroen. Eet smakelijk!