Deze zalmbonbon is al jaren ons favoriete voorgerecht, maar is ook heerlijk als amuse of als hapje tijdens een borrel. Voor het eerst hebben we deze gevulde zalmbonbon met appel en avocado gehad in het restaurant โGrand Bistro de Rotondeโ in Vorden. Ik wou hem al heel lang namaken en heb nu hรฉt recept voor de lekkerste zalmbonbon ontdekt!
Zelf een zalmbonbon maken?
Deze gevulde zalmbonbon ziet er culinair uit, terwijl hij erg makkelijk te bereiden is. Ideaal voor de feestdagen en het kerstdiner dus. Je kan het makkelijk een dag van tevoren maken. Vooral als je een groter gezelschap op bezoek krijgt is dat erg makkelijk en geeft je rust. Je hoeft de bonbon van gerookte zalm alleen maar in te wikkelen in huishoudfolie en in de koelkast te leggen voor de volgende dag. De volgende dag is de zalmbonbon nog net zo lekker als de dag ervoor en het enige dat je nog moet doen is het serveren op een gezellig bord.
De gerookte zalmbonbon is gevuld met avocado, geraspte appel en een zalige romige saus die perfect bij zalm past. De vulling is heerlijk fris, licht en hier maak je gelijk indruk mee aan het begin van het kerstdiner. Gerookte zalm hoort echt รฉรฉn van de ingrediรซnten te zijn voor een kerstrecept. Ik eet het vaak, maar vind het toch een echt luxe product dat veel mensen lekker vinden. Het is dus zeker niet verassend dat ik dit zalmbonbon recept gelijk wou namaken toen ik het voor het eerst at in een restaurant.
Als je een diner hebt met meerdere gangen wil je niet al propvol zitten voor het hoofdgerecht. Je kan deze bonbon van zalm ook vullen met roomkaas. Echter maakt dit de zalmbonbon vaak zwaar en machtig. Niet handig als hierna nog meer gangen volgen. Deze versie is ideaal als voorgerecht waarbij ik in plaats van roomkaas mayonaise en Griekse yoghurt heb gebruikt.
Zalmbonbon met Appel en Avocado
Print RecipeIngredients
- 250 gr gerookte zalm
- 1 Granny Smith appel
- 2 el gr Griekse yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 1 avocado
- halve citroen
- 1 el mosterd
- Grote snuf zout
- Grote snuf peper
- 1 tl dille
Instructions
Schil de appel en rasp het in hele kleine stukjes.
Meng de appel in een kommetje met de Griekse yoghurt, mayonaise, voeg peper en zout naar smaak toe, de mosterd en dille en pers de helft van de citroen in het kommetje.
Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd de twee stukken nogmaals doormidden.
Pak een heel klein kommetje. Verdeel ongeveer 2 of 3 plakjes zalm over het kommetje.
Vervolgens pak je een eetlepel van het appelmengsel en leg je dit midden op de zalm. Vervolgens leg je 1/4 deel van de avocado erop en vouw je de zalm netjes dicht.
Draai de zalmbonbons om op een bord en garneer nog iets met dille en eventueel olijfolie.
No Comments