fbpx
Bijgerechten

Aardappelsalade met Ei en Bieslook

Aardappelsalade met Ei en Bieslook

Deze snelle aardappelsalade met ei en bieslook bevat precies de ingrediënten die een traditionele aardappelsalade moet hebben. Eerder vond ik een deze salade helemaal niet zo lekker, maar dat kwam puur door de vele mayonaise die erdoorheen werd gegooid. Deze aardappelsalade bevat precies genoeg mayonaise en een deel is vervangen door Griekse yoghurt. Dat maakt het iets gezonder én frisser.

Een aardappelsalade is bijna het beste dat je makkelijk en snel met aardappels kan serveren. En dat komt omdat je van allerlei smaken kan toevoegen dat je lekker vindt. Je hoeft geen moeilijke saus erbij te maken en het blijft lang lekker. Vaak als je deze frisse aardappelsalade even in de koelkast zet, trekken de smaken er lekker in. De volgende dag kan je er nog meer van genieten. Je kan deze salade namelijk erg goed koud opeten.

In dit aardappelsalade recept heb ik een augurk in kleine blokjes gesneden. Hierdoor krijgt de salade een lekkere bite en de zoet/zure smaak komt erg goed tot zijn recht. Ook mag de bieslook niet ontbreken! Bieslook past perfect bij deze ouderwetse aardappelsalade.

Hoe maak je een aardappelsalade?

Dit is een hele makkelijke aardappelsalade die je heel erg goed zelf kan maken. Je kookt de aardappelblokjes en snijd ook de augurken, sjalotje, bieslook, eieren en ijsbergsla in het gewenste formaat. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe aan een grote kom en mengt alles goed door elkaar. Nu kan je lekker genieten van je zelfgemaakte salade.

Welk soort aardappel moet je kiezen? Belangrijk is dat je in iedegeval niet kiest voor een bloemige aardappel. Het moet een stevigere aardappel zijn en dan kies je meestal voor vastkokende aardappels. Bloemige aardappels zijn perfect voor een aardappelpuree, echter niet geschikt voor in een salade.

Het is misschien nu winter, maar onthoud dit recept goed want dit is een ideale salade voor een bbq. Super makkelijk om van te voren te maken en je kan een lekkere bak met salade meenemen naar vrienden of familie.

Aardappelsalade met Ei en Bieslook

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 4 augurken
  • 3 grote aardappelen
  • 1/2 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el mosterd
  • 75 gr hamblokjes
  • 10 gr verse bieslook
  • 2 el mayonaise
  • 2 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 75 gr ijsbergsla

Instructions

1

Kook de eieren middelhard. Laat ze afkoelen en snijd de eieren in blokjes.

2

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 6 min gaar op hoog vuur vanaf het moment van koken.

3

Snijd de augurk fijn in blokjes, snipper het sjalotje, snijd ook de bieslook, knoflook en ijsbergsla fijn.

4

Pak een grote kom en voeg alle ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar en je kan het serveren. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply