Voorgerechten

Carpaccio Bonbon met Truffelmayonaise, Tomaat en Komkommer

carpaccio bonbon met truffelmayonaise

Tijdens de afgelopen feestdagen mocht ik het voorgerecht voorbereiden tijdens een diner met vrienden. Ik ging natuurlijk gelijk op zoek naar een superlekker recept en wist al snel dat ik iets met carpaccio wilde maken, maar niet de “standaard” carpaccio die je vaak in een restaurant krijgt. Eerder maakte ik al deze Zalm bonbon met Appel en Avocado  en na wat zoeken en experimenteren kwam ik een inspirerend recept voor carpaccio bonbons tegen op TikTok. Dit bracht me op het idee om mijn eigen draai eraan te geven.

Ik heb verschillende versies uitgeprobeerd en het recept her en der aangepast totdat het helemaal perfect was. Het resultaat? Overheerlijke carpaccio bonbons: kleine smaakexplosies die prachtig op tafel stonden en iedereen verrasten met hun heerlijke smaak. Ze waren een echte hit en het perfecte begin van een gezellige avond!

Carpaccio bonbon: Een klassiek voorgerecht met een verrassende twist

Deze carpaccio bonbons zijn niet alleen een genot voor het oog, maar ook verrassend qua smaak. Ze zijn gevuld met een smaakvolle mix van tomaten, knapperige komkommer, geroosterde pijnboompitjes en een veel Parmezaanse kaas. Alles wordt gecombineerd met een zelfgemaakte truffelmayonaise die de bonbons een romige en luxe twist geeft.

Het mooie aan carpaccio bonbons is dat ze eenvoudig te maken zijn. Zelfs als je niet vaak in de keuken staat, kun je met dit recept indruk maken op je gasten. Het is een ideaal voorgerecht voor kerst, een diner met vrienden of een speciaal moment waarop je jezelf wilt trakteren op iets bijzonders.

Waarom carpaccio bonbons?

Door carpaccio in bonbonvorm te serveren, geef je een moderne en feestelijke draai aan een klassiek gerecht. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het eet ook heerlijk weg. Bovendien kun je het recept naar wens aanpassen. Maak grote bonbons als voorgerecht of kleine hapjes als amuse; beide varianten zorgen gegarandeerd voor enthousiaste reacties aan tafel.

Mijn tip voor de perfecte truffelmayonaise

Voor de vulling raad ik aan om een goede truffeltapenade te kopen. Dit heb ik vervolgens gemixt met mayonaise voor een lekkere tuffelmayonaise, maar je kunt ook kiezen voor een kant-en-klare truffelmayonaise, zoals die van Jean Bâton. Dit maakt je carpaccio bonbons nóg lekkerder.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke recept en zet deze prachtige carpaccio bonbons op tafel. Ze zijn makkelijk te maken en smaken gegarandeerd naar meer!

Carpaccio Bonbon met Truffelmayonaise, Tomaat en Komkommer

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 10-15 min

Ingredients

  • 2 trostomaten
  • 1/4 komkommer
  • Carpaccio voor 2 personen
  • 90 gr parmezaanse kaas
  • 65 gr pijnboompitten
  • 3 el mayonaise
  • 3 tl truffeltapenade
  • 50 gr rucola

Instructions

1

Snijd de tomaten open en haal de binnenkant eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

2

Snijd 1/4 deel van de komkommer in kleine blokjes.

3

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.

4

Pak een grote kom en voeg hier de tomaten en komkommer aan toe. Vervolgens de mayonaise, truffeltapenade, pijnboompitten (houd iets over voor de decoratie), parmezaanse kaas (houd iets over voor de decoratie) en meng dit goed door elkaar.

5

Pak een schaaltje waar de carpaccio goed in past. Pak plastic foliepapier en leg dit in de schaaltjes en verspreid vervolgens de carpaccio over de schaaltjes in het plastic folie.

6

Voeg de helft van de vulling toe in de carpaccio, druk het iets aan en vouw het plastic folie papier strak dicht en dan kan je het omkieperen op een bord of even in de koelkast leggen. Herhaal dit voor de tweede carpaccio bonbon.

7

Decoreer twee bordjes met rucola, leg de carpaccio bonbons er voorzichtig op en maak het af met nog wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Notes

Je hebt plastic folie papier, een grote kom en een schaaltje nodig om dit recept te maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply