Weet je nog niet wat je voor de lunch wilt gaan eten? Dan is deze tosti caprese een super goed idee! Alles wat het woord โcapreseโ bevat in de receptitel, ik doe mee. Laatst at ik mijn favoriete salade uit de Italiaanse keuken, de salade caprese, en bedacht me ineens het briljante idee om er een tosti van te maken.
Deze tosti caprese is gemaakt van lekkere spelt boterhammen en belegd met groene pesto, trostomaten, mozzarella en pijnboompitten. Een erg goede combinatie. De tosti bak je niet in een tosti-ijzer, maar lekker met een beetje roomboter in de pan. De tosti wordt hierdoor extra knapperig en bruin. Deze tosti zal je niet snel vergeten.
Je kan deze tosti caprese ook erg goed eten als avondeten. Wil je niet teveel gedoe voor het eten en ook niet iets saais? Dan is deze decadente maar simpele tosti precies wat je zoekt. Deze tosti is erg simpel om te maken en je hebt hem binnen een paar minuten klaar.
Wat is een tosti caprese?
Caprese verwijst meestal naar een salade die bestaat uit tomaten, basilicum en verse mozzarella. In dit recept is de salade vertaald naar een tosti, maar je kan bijvoorbeeld ook een pasta caprese maken. Er wordt gezegd dat de salade is gemaakt om de kleuren van de Italiaanse vlag te vieren, namelijk rood, wit en groen.
Ik heb in dit tosti caprese recept gekozen voor spelt boterhammen, maar witte boterhammen of bijvoorbeeld pompoenpitten brood is ook erg lekker. Daarnaast kan je nog variรซren met de pesto. Houd je meer van rode pesto? Ga daar dan voor! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de tosti te bakken in een tosti-ijzer, maar ik moet eerlijk zeggen dat het bakken in de pan lekkerder is. Een beetje roomboter erbij, hmmm.
De gesmolten mozzarella zal absoluut de zijkanten van je gegrilde speltbrood morsen, evenals druppels van de pesto. Heel veel plezier met je caprese gegrilde kaasmoment en eet smakelijk!
Toch liever een andere tosti proberen? Bekijk deze lekkere tosti: Tosti met Brie, Appel en Bacon.
Tosti Caprese
Print RecipeIngredients
- 4 spelt boterhammen
- 125 gr groene pesto
- Roomboter om in te bakken
- 2 trostomaten
- 220 gr mozzarella
- 20 gr pijnboompitten
- Zwarte peper
Instructions
Snijd de trostomaten en mozzarella in plakken van een halve cm dik.
Smeer twee sneetjes brood in met de groene pesto. Beleg de twee sneetjes brood met tomaat en mozzarella. Breng het vervolgens op smaak met een beetje peper en leg de andere sneetjes brood erop.
Zet รฉรฉn hele grote koekenpan op het vuur of twee kleine koekenpannen en verhit een goede hoeveelheid roomboter op middelhoog vuur.
Leg de tosti's in de pan en keer de tosti's na 5 minuten om als ze goudbruin zijn geworden. Voeg dan nog wat roomboter toe en bak de tosti's nog een paar minuten tot ze lekker bruin zijn geworden. Geniet ervan!