Wanneer je puntpaprika’s in de oven gaat roosteren krijgen ze een intense, zoete smaak. De combinatie met de cocktailworstjes en de groentechips maken de soep nog zaliger.
Soep van Geroosterde Puntpaprika's, Cocktailworstjes & Groentechips
Print RecipeIngredients
- 4 zoete puntpaprika's
- 400 gram italiaanse roerbakgroente courgette en rode paprika
- 2 kippenboullontabletten
- 1 blik/400 gram cocktailworstjes
- 100 gram groentechips
- 2 eetlepels olijfolie
- Eventueel 125 ml crรจme fraรฎche
- Staafmixer
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de puntpaprika's in z'n geheel op de bakplaat en rooster 15 minuten de ene kant van de paprika en draai ze daarna om, om 15 minuten de andere kant te roosteren.
Haal de puntpaprika's voorzichtig uit de oven en snij ze van boven naar beneden open. Verwijder de zaadlijsten, de steeltjes en de velletjes.
Verhit wat olijfolie in een soeppan en roerbak de roerbakmix 5 minuten. Voeg de puntpaprika's, de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook voor 5 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep op smaak met zout en een beetje peper. Laat de worstjes uitlekken en verwarm ze 3 minuten in de soep.
Serveer de soep met eventueel een lepel crรจme fraรฎche en een bakje groentechips.
Notes
Gemiddelde prijs โฌ 11,00
No Comments