Heb je zin in comfort food, maar wil je het toch een beetje gezonder houden? Dan is zelf kipsalon maken een geweldig idee. In plaats van shoarma gebruik je kipdijfiletreepjes en in plaats van friet bak je zelf aardappelschijfjes. Zo bepaal je precies wat er in jouw maaltijd gaat. Bovendien staat dit gerecht in minder dan 30 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag of een luie weekendavond.
Hoe kun je zelf een kipsalon maken?
Het begint allemaal met verse ingrediënten. Snijd eerst de tomaten in partjes en de komkommer in dunne plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Deze aardappelschijfjes kook je kort voor, zodat ze straks lekker knapperig worden in de oven.
Ondertussen bak je de kipdijfiletreepjes in wat olijfolie. Gebruik shoarmakruiden om de kip op smaak te brengen. Na het koken giet je de aardappelschijfjes af en bak je ze in een andere pan goudbruin met wat aardappelkruiden. Dit zorgt voor die heerlijke krokante bite die je van een kapsalon verwacht.
Verdeel de gebakken aardappelschijfjes over een ovenschaal en leg de gebakken kipdijfilet er bovenop. Strooi er lekker veel geraspte kaas overheen. Daarna gaat de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is. Een paar minuten geduld en je kipsalon is bijna klaar.
De finishing touch: groenten en knoflooksaus
Als de ovenschaal uit de oven komt, maak je jouw zelfgemaakte kipsalon helemaal af. Garneer met verse ijsbergsla, knapperige komkommer en sappige tomaten. Tot slot mag natuurlijk de knoflooksaus niet ontbreken. Die maak je eenvoudig zelf met yoghurt, mayonaise en verse knoflook, maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare variant gebruiken als je weinig tijd hebt. Hier vind je de Zelfgemaakte Knoflooksaus!
Door de groenten pas na het bakken toe te voegen, blijven ze heerlijk fris en knapperig. Vind je het lekkerder als ze wat zachter zijn? Voeg ze dan toe voordat de schaal de oven in gaat. Zo pas je het gerecht gemakkelijk aan jouw smaak aan.
Kipsalon maken op jouw manier
Het leuke van zelf kipsalon maken is dat je eindeloos kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld paprika of avocado toe, of gebruik een pittige knoflooksaus als je van een beetje pit houdt. Je kunt zelfs kiezen voor een vegetarische variant met vega-kipstukjes. Zo maak je van deze klassieker een maaltijd die helemaal bij jou past.
Dus waar wacht je nog op? Zet snel deze zalige en verrassend simpele kipsalon op tafel. Je zult zien: zelfgemaakt smaakt altijd beter dan afhalen!
Kipsalon Recept Gezond
Print RecipeIngredients
- 750 gr kruimige aardappelen
- 4 Tasty Tom tomaten
- ½ komkommer
- 75 gr fijngesneden ijsbergsla
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 2 el aardappelkruiden
- ½ zelfgemaakte knoflooksaus (of 50 gr Turkse knoflooksaus)
- 400 gr kipdijfiletreepjes shoarma
- Olijfolie
Instructions
Snijd de tomaten door vieren, de komkommer in plakjes, schil de aardappelen en snijd in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
Maak de knoflooksaus volgens het recept via bovenstaande link of dit kan je overslaan als je knoflooksaus uit een potje gaat gebruiken.
Pak een kookpan, voeg de aardappelschijfjes toe en water. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten.
Doe ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes in ongeveer 4 minuten gaar op middelhoog vuur.
Haal de pan van het vuur en giet de aardappelschijfjes af in een vergiet. Laat ze daarna even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een nieuwe grote koekenpan, voeg een beetje olijfolie toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de aardappelkruiden. Bak de aardappelschijfjes mooi goudbruin tot ze gaar zijn.
Pak een aluminium ovenschaal of een gewone ovenschaal en voeg de aardappelschijfjes toe, vervolgens de kipdijfiletreepjes en bestrooi de ovenschaal lekker royaal met de geraspte belegen kaas. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Haal de ovenschaal uit de oven en garneer de kipsalon met de fijngesneden ijsbergsla, komkommer, tomaten en tot slot verdeel je een lekkere hoeveelheid knoflooksaus over de kipsalon. Geniet ervan!