Garnalenspiesjes BBQ
Print RecipeIngredients
- 600 gr wokgarnalen
- 1 el sesamolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl sambal oelek
- 1 el ketjap manis
- 1 tl peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
1
Haal de wokgarnalen uit de vriezer en laat deze ontdooien.
2
Pak een grote kom en voeg de wokgarnalen, sesamolie, knoflook, paprikapoeder, sambal oelek, ketjap manis, peterselie, zout en peper naar smaak toe.
3
Pak een eetlepel en meng alles goed door elkaar. Laat de marinade 30 minuten intrekken in de koelkast. Hoe langer je het laat intrekken, hoe sterker de smaak zal zijn.
4
Haal na een half uur de garnalen uit de koelkast. Pak 12 satéprikkers en rijg ongeveer 4 garnalen per satéprikker op de stokjes.
5
Leg ze op de barbecue en gril ze ongeveer 4 minuten aan beide kanten. De garnalen zijn klaar als ze niet meer glazig zijn. Serveer de garnalenspiesjes lekker met een cocktailsausje. Geniet ervan!
Notes
Benodigdheden: 12 satéprikkers