Snacks & Tapas

Borrelnoten van Geroosterde Kikkererwten

borrelnoten van kikkererwten

Ik hou erg van snacken. In het bijzonder chips, chocolade of snoep, het gaat er allemaal in. Daarom ben ik altijd opzoek naar gezonde koolhydraatarme snacks en bedacht ik me een zalig alternatief op de borrelnootjes, namelijk geroosterde kikkererwten. Ook maak je deze zalige gezonde borrelnootjes in een handomdraai. Je marineert ze met kruiden, roosteren in de oven en klaar is je healthy snack! Je hoeft je dus absoluut niet schuldig te voelen bij het eten van deze crunchy kikkererwten.

Kikkererwten zijn de meest voedzame en gezonde peulvruchten en worden veel gebruikt bij het maken van hummus en falafel of in een salade. Ten tweede zijn geroosterde kikkererwten zijn een gezonde snack en bevatten veel goede voedingsstoffen.

100 gram kikkererwten bevatten:

Calorieën 364
Vet 6 gram
Koolhydraten 61 gram
Voedingsvezels 17 gram
Suikers 11 gram
Eiwitten 19 gram

Verder zitten er verschillende vitaminen in, namelijk: vitamine A, C, D, B12, B6, calcium, ijzer en magnesium. Niet slecht voor zo’n klein kikkererwtje!

Kikkererwten komen van oorsprong uit Noord-Afrika en ze vermoeden specifiek uit Egypte. Kikkererwten zijn kleine, ronde erwtje, lichtbruin van kleur en lichtzoet van smaak.

Voor onderstaand recept heb ik een blik met kikkererwten gebruikt, maar je kan ook gewoon een zak of pot met kikkererwten halen. Als je een grotere schaal met geroosterde kikkererwten wilt maken kan je de hoeveelheden makkelijk omrekenen naar de hoeveelheid dat je graag wilt gaan maken.

Eet je vegan of vegetarisch? Dan zijn deze geroosterde kikkererwten een goede aanvulling op de eiwitten en vezels. De gegrilde kikkererwten zijn op smaak gebracht met paprikapoeder, cayennepeper, peterselie en Parmezaanse kaas.

Hou jij ook zo van gezonde snacks?

Borrelnoten van Geroosterde Kikkererwten

Print Recipe
Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 160 gram kikkerwerten
  • 1 el olijfolie extra virgine
  • 1 tl paprika kruiden smokey
  • 0,5 tl cayennepeper poeder
  • 1 tl peterselie gedroogd
  • Parmezaanse kaas als topping

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een theedoek.

3

Mix in een grote kom de kikkererwten met de paprika kruiden, de cayennepeper, de peterselie en een halve eetlepel olijfolie.

4

Verdeel de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten in ongeveer 20 minuten knapperig in de oven. Schep de kikkererwten halverwege een keer om.

5

Haal de kikkererwten na 20 minuten uit de oven en als ze zijn afgekoeld zullen ze erg knapperig zijn. Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply