Dips, Sauzen & Dressings

Zelf Kruidenboter Maken

zelf kruidenboter maken

Kruidenboter is een zalige en veelzijdige smaakmaker bij veel maaltijden. Een smaakvolle en eenvoudige traktatie. Kruidenboter past perfect als dip voor versgebakken brood, als smaakmaker voor gegrilde steaks, of als smeuïge toevoeging aan gestoomde groenten, het voegt een heerlijke smaak en aroma toe aan je gerechten. Je kan kruidenboter kopen in de supermarkt, maar het allerlekkerste blijft om zelf kruidenboter te maken. Dit geeft ook een persoonlijke en smaakvolle twist aan je gerechten. En ik durf te wedden dat dit het meest zalige kruidenboter recept is dat er bestaat 😉

Het is erg eenvoudig om kruidenboter te maken en het zal zeker smaak toevoegen aan je maaltijden.Het enige dat je hoeft te doen is alles te snijden, te raspen of te mengen. Maar je kan ook zoals ik altijd doe, is simpelweg, je kruidenpotjes pakken met uienpoeder, peterselie kruiden, zout, knoflookpoeder, zwarte peper, nootmuskaat en paprikapoeder.

Zelf kruidenboter maken

Je kan experimenteren met verschillende kruiden en specerijen of je volgt onderstaand recept. Dan weet je in ieder geval zeker dat het een zalig kruidenboter recept is. Ook is het belangrijk dat je echte roomboter gebruikt. Dit geeft de meeste en beste smaak aan je kruidenboter. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat de boter zacht genoeg is om het met alle kruiden te mengen. Vervolgens zet je de kruidenboter in de koelkast tot je hem gaat serveren. Of je zet de kruidenboter even buiten de koelkast voordat je het gaat serveren zodat je de kruidenboter makkelijk kan smeren.

Naast dit kruidenboter recept kan je nog ingrediënten toevoegen die jijzelf lekker vindt. Bijvoorbeeld: chilivlokken, honing, citroen of koriander. Wij eten deze kruidenboter het liefst op een lekker stokbroodje en met de lekkerste volle en verse tomatensoep. En maak je de kruidenboter voor een barbecue? Maak dan ook zeker deze zelfgemaakte knoflooksaus. Dus waar wacht je op? Ga zelf kruidenboter maken en geniet ervan!

Zelf Kruidenboter Maken

Print Recipe
Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 1 tl citroensap
  • 250 gr roomboter
  • 1 tl uienpoeder
  • 1,5 tl peterselie kruiden
  • 1 tl zout
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl zwarte peper
  • Snuf nootmuskaat
  • 0,5 tl paprikapoeder

Instructions

1

Haal de roomboter 1 uur tot 1,5 uur van tevoren uit de koelkast zodat de roomboter op kamertemperatuur is.

2

Pak een leuk kommetje voeg de roomboter, citroensap, uienpoeder, peterselie kruiden, zout, knoflookpoeder, zwarte peper, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Meng alles goed door elkaar met vork en je kan het serveren!

You Might Also Like