fbpx
Bakrecepten

Aardbeien Brownies met Macadamianoten

aardbeien brownies met macadamianoten

Aardbeien Brownies met Macadamianoten

Print Recipe

Ingredients

  • 390 gr boter + iets om mee in te vetten
  • 200 gr pure chocolade (70%)
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 500 gr suiker
  • 1 tl zout
  • 2 tl vanille-extract
  • 220 gr bloem
  • 40 gr cacaopoeder
  • 125 gr macadamianoten
  • 400 gr aardbeien

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de onderkant en de zijkanten van een brownies bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm met bakpapier.

2

Plet de macadamianoten op een snijplank met de achterkant van een deegroller of met de onderkant van een pan. Maak de macadamianoten niet te fijn, maar in kleine stukjes. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd in vieren.

3

Pak een hittebestendige kom en voeg de boter en pure chocolade toe en smelt deze au bain-marie. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen.

4

Klop ondertussen met een mixer 3 eieren, 2 eierdooiers, suiker, zout en het vanille-extract in een grote kom tot een luchtig mengsel.

5

Meng met een spatel het chocolademengsel door het eimengsel tot het geheel egaal is geworden.

6

Meng nu ook de bloem, de aardbeien en het cacaopoeder door het mengsel.

7

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies afkoelen in de bakvorm voordat je ze aan gaat snijden. Geniet ervan!

Notes

Deze zalige aardbeien brownies kan je prima een dag (of meer) van tevoren maken. Dan worden ze alleen maar nรณg lekkerder.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply