fbpx
Hoofdgerechten/ Soepen/ Voorgerechten

Verse Aspergesoep met Zalm, Kerrie en Croutons

verse aspergesoep met zalm, kerrie en croutons

Verse Aspergesoep met Zalm, Kerrie en Croutons

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 60 minuten

Ingredients

  • 500 gr witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 30 gr bieslook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 50 ml kookroom
  • 2 tl kerriepoeder
  • 100 gr gerookte zalm
  • Zwarte peper
  • Croutons
  • Olijfolie
  • 1 liter water

Instructions

1

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Was de asperges, snijd een centimeter van de onderkant af, schil de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukjes. Bewaar de onderste stukjes en de schillen van de asperges voor de bouillon. Pel en snipper vervolgens de sjalotten en snijd de bieslook fijn.

2

Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten. Voeg 2 theelepels kerriepoeder toe en en bak het 2 minuten op laag vuur.

3

Voeg de onderste stukjes van de asperges, de aspergeschillen, de bouillonblokjes en het water toe en breng de soep aan de kook. Laat het met de deksel op de pan 30 minuten rustig koken.

4

Pak een schone soeppan, zet er een zeef op of hou het vast en schenk de bouillon door de zeef in de nieuwe soeppan. Zorg ervoor dat al het vocht uit de schillen is gekomen.

5

Voeg de stukjes aardappel en asperge toe aan de pan en kook de aspergesoep 15 minuten op een laag vuur.

6

Schep na het koken de helft van de asperges met een lepel of schuimspaan uit de pan. Bewaar de aspergestukjes op een bord. Pureer de aspergesoep met een staafmixer.

7

Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep, voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met peper. Breng de soep nog even aan de kook.

8

Pak de soepkommen. Scheur de gerookte zalm in stukjes en verdeel ze over soepkommen. Schenk de aspergesoep in de kommen en garneer de soep met bieslook en lekkere croutons.

You Might Also Like