Bijgerechten/ Lunch/ Voorgerechten

Pitabroodje met BBQ Kikkererwten, Bloemkool en Avocado Dip

Pitabroodje met BBQ Kikkererwten, Bloemkool en Avocado Dip

Pitabroodje met BBQ Kikkererwten, Bloemkool en Avocado Dip

Print Recipe
Serves: 4 stuks Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 1/2 bloemkool
  • 150 gr kikkererwten
  • 1 tl Paprikakruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 el citroensap
  • 4 grote pitabroodjes
  • 2 el zonnebloempitten
  • Zoete chilisaus naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie

Instructions

1

Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er lekker wat olijfolie, zout en peper overheen en bak de bloemkoolroosjes in de oven op 220 graden in 25 minuten gaar.

2

Pak een koekenpan en voeg de kikkererwten toe aan de pan. Voeg de paprikakruiden en wat knoflookpoeder toe en meng dit goed op hoog vuur voor 5 minuten.

3

Verwijder de huid van de avocadoโ€™s en de pit en voeg de avocado toe aan een kom. Voeg nu ook de citroensap en een snufje zout toe. Meng en prak het mengsel met een vork.

4

Roast de pitabroodjes bruin in een broodrooster.

5

Leg de pitabroodjes op een bordje, verdeel de avocadodip over de broodjes, dan de geroosterde bloemkool en kikkererwten. En garneer het geheel met de zonnebloempitten en de chilisaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply