Hoofdgerechten/ Rijst

Marrokaanse Couscous met Harissa, Abrikozen en Kip

Marrokaanse Couscous met Harissa, Abrikozen en Kip

Marrokaanse Couscous met Harissa, Abrikozen en Kip

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 ui
  • 200 gr kipfilet
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 4 el milde harissa
  • verse koriander
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 200 gr couscous
  • 220 gr kikkererwten
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie

Instructions

1

Snipper de ui, snijd de kipfilet in blokjes, pers de knoflook fijn, snijd de abrikozen in kleine stukjes en de paprika in blokjes.

2

Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en voeg de kipfilet, ui, knoflook en paprika toe. Bak het geheel op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is geworden.

3

Voeg de gember en harissa toe aan het geheel en bak het 1 minuut mee.

4

Voeg nu ook de abrikozen, de citroensap, kikkererwten en couscous toe. Giet vervolgens de kippenbouillon erover en roer รฉรฉn keer goed. Zet het vuur iets lager en dek de pan af met een deksel en laat het 5 minuten staan tot de couscous alle bouillon heeft opgezogen en zacht is geworden.

5

Pluk de couscous op met een vork en strooi de koriander eroverheen om de couscous te serveren.

6

Je kan er nog extra harissa bij serveren. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply