€ 2,00 - € 2,99/ Hoofdgerechten

Linzensoep met Tomaat en Bleekselderij

Linzensoep met tomaat en bleekselderij

Een gevulde soep met linzen, bleekselderij, uien, tomatenblokjes en kikkererwten. Lekker met een stokbroodje en kruidenboter.

Linzensoep met tomaat en bleekselderij

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 g linzen
  • 400 g kikkererwten
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl kaneel
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 l water
  • 1 citroen

Instructions

1

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.

2

Laat de linzen en kikkererwten uitlekken.

3

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 minuten op laag vuur.

4

Schep de kikkererwten, linzen en tomatenblokjes erdoor. Voeg de groentebouillon toe en laat de soep 10 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig.

5

Snij de citroen doormidden en pers lichtjes de helft van de citroensap eruit.

6

Pureer de soep met een staafmixer en verdeel de soep over de kommen. Eetsmakelijk!

Notes

Gemiddelde prijs: € 3,90

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply